energie voor kerken
Doe een vrijblijvende besparings­check!

Vrijdag kunt u gebeld worden tot 17:00 uur
en zaterdag van 10:00 uur tot 14:00 uur

FLEXIBEL & KOSTENBESPAREND:

ONTDEK ONS DYNAMISCHE ENERGIECONTRACT VOOR KERKEN!

Wilt uw kerk maximale flexibiliteit en direct inspelen op de energiemarkt? Stap dan over naar ons dynamisch energiecontract. Met dit contract profiteert uw kerk van tarieven die meebewegen met de energiebeurs, wat resulteert in aanzienlijke energiekostenbesparing! Het stroomtarief wijzigt elk uur, waardoor uw kerk op het juiste moment, wanneer de prijzen laag zijn, energie kan verbruiken. De prijzen zijn vaak laag wanneer het waait, de zon veel schijnt, of wanneer de vraag laag is.

Juist voor kerken is een dynamisch contract interessant: een kerk verbruikt voornamelijk stroom op zondag en op feestdagen. Dat zijn de momenten dat de uurprijzen heel laag staan, of zelfs geregeld negatief in de zomer: er zullen verschillende momenten zijn waarop de energie nagenoeg gratis is. In de winter staan de tarieven weliswaar wat hoger, maar ook dan staan de uurprijzen op zon- en feestdagen relatief laag. Juist daarom kunnen wij iedere kerk een dynamisch contract aanraden

Icons Dynamische pagina Tekengebied 1 kopie

MAXIMALE INZAGE
VOOR UW KERK

Een dynamisch energiecontract stelt uw kerk in staat om energie te verbruiken wanneer de tarieven het laagst zijn, wat meestal buiten de piekuren valt. Via ons klantenportaal heeft u altijd inzage in uw energieverbruik. Bovendien kunt u eenvoudig de prijzen van de volgende dag bekijken. Zo kunt u bewuste keuzes maken en optimaal profiteren van de dynamische tarieven. U kunt ook de energieprijzen uit het verleden raadplegen. Samen met onze voorschotanalyse houdt u voortdurend grip op uw energiekosten en situatie.
Bekijk de actuele dagprijzen

Icons Dynamische pagina Tekengebied 1 kopie 2

GOED VOOR HET KLIMAAT

Met een dynamisch energiecontract stimuleren wij uw kerk om energie te gebruiken wanneer de prijzen laag zijn. Dit is vrijwel altijd het moment dat er veel duurzame energie beschikbaar is, bijvoorbeeld wanneer de zon uitbundig schijnt of het hard waait. Kerken kunnen hiermee een voorbeeldfunctie vervullen in de gemeenschap door duurzame en groene energieoplossingen te omarmen.

Icons Dynamische pagina Tekengebied 1

TERMIJNBEDRAG

Een vast termijnbedrag bij een dynamisch energiecontract

Ook bij een dynamisch energiecontract betaalt uw kerk gedurende het hele jaar een vast termijnbedrag. Dit bedrag wordt gebaseerd op het historische energieverbruik van op adres en de verwachte tarieven voor de komende periode. Uw kerk  heeft altijd de mogelijkheid om het termijnbedrag aan te passen als het verbruik afwijkt of als de tarieven anders zijn dan verwacht. Dit regelt u eenvoudig via uw klantenportaal.

WILT UW KERK PROFITEREN VAN ONS DYNAMISCHE AANBOD?

En bent u nog geen klant bij Gezinsenergie? Vul dan rechtsboven op deze pagina een terugbelverzoek in. Onze deskundige energieadviseur neemt spoedig contact met u op en legt alles uit over ons actuele aanbod.

BENT U AL KLANT?

Bent u al klant en heeft u momenteel een variabel contract? Ga dan naar uw klantenportaal en kies voor “contract wijzigen”. Daar kunt u kiezen voor ons dynamische aanbod en desgewenst akkoord geven. 

bekijk de actuele dagprijzen

VEELGESTELDE VRAGEN 

WAT IS EEN DYNAMISCH ENERGIECONTRACT?

Met een dynamisch contract betaalt u tarieven die meebewegen met de energiebeurs. Uw stroomtarief wijzigt ieder uur. Hierdoor kunt u op het juiste moment, als de prijzen laag zijn, energie verbruiken. Door bijvoorbeeld de vaatwasser of wasmachine aan te zetten, of uw elektrische auto op te laden. De prijzen staan vaak laag als het hard waait of als de zon veel schijnt.

WAT IS EEN INKOOPVERGOEDING?

Bij een dynamisch contract betaalt u naast de beursprijs een inkoopvergoeding. De inkoopvergoeding is onder andere bedoeld voor de kosten die een leverancier maakt om energie in te kopen. Naast de beursprijs worden er kosten gemaakt zoals profileringskosten en onbalans.  De inkoopvergoeding kan wijzigen. Als dit het geval is, informeren wij u e hier minimaal 30 dagen van tevoren over.

OP WELKE BEURS KOPEN JULLIE STROOM IN?

Stroom kopen wij in op de EPEX beurs. Dit is een spotmarkt waar stroom wordt verhandeld voor levering de volgende dag, waarbij de prijs per uur van de leveringsdag kan verschillen.

HOE WORDT MIJN TERMIJNBEDRAG BEPAALD BIJ EEN DYNAMISCH ENERGIECONTRACT?

Ook bij een dynamisch energiecontract betaalt u het hele jaar een vast termijnbedrag. Dit bedrag baseren we op het historische verbruik op uw adres en de tarieven die we voor de komende tijd verwachten.

Wij controleren regelmatig of uw termijnbedrag nog past bij de tarieven en uw verbruik. Als uw termijnbedrag niet meer passend is, kan het zijn dat we hem tussentijds aanpassen. Na een jaar verrekenen we uw werkelijke verbruik tegen de betaalde termijnbedragen, zoals u ook nu van ons gewend bent.

IK HEB ZONNEPANELEN, HOE WERKT DIT MET DYNAMISCHE TARIEVEN?

Heeft u  zonnepanelen? Dan is het handig om te weten dat het salderen met een dynamisch contract nét iets anders werkt dan met  een vast contract. 

Met een dynamisch contract veranderen de stroomtarieven elk uur. Dat geldt ook voor de vergoeding die u krijgt voor de stroom die u teruglevert. Dus voor elke kilowattuur (kWh) die u opwekt, krijgt u het tarief dat op dat specifieke uur gold (inclusief energiebelasting). Na een jaar kijken we of u meer hebt teruggeleverd dan u verbruikt hebt. Als dat zo is, dan hoeft u over dat overschot geen energiebelasting te betalen.

WAAR VIND IK EEN AANBOD VOOR EEN DYNAMISCH ENERGIECONTRACT?

Bent u nog geen klant bij Gezinsenergie? Vul dan bovenaan deze pagina het terugbelformulier in. Wij bellen u dan terug met uitleg en desgewenst een advies.

Bent u al klant en kunt u uw contract verlengen? Ga dan naar uw klantenportaal en kies voor “contract verlengen”. Dan verschijnt het dynamische aanbod voor u en kunt u desgewenst akkoord geven. Een dynamisch contract start om administratieve redenen altijd op de eerste van de volgende maand.