dynamisch
Doe een vrijblijvende besparings­check!

Vrijdag kunt u gebeld worden tot 17:00 uur
en zaterdag van 10:00 uur tot 14:00 uur

NIEUW: BEWEEG MEE MET DE BEURSPRIJZEN!

Maximale flexibiliteit en kort op de markt zitten? Stap dan over naar ons dynamische contract voor elektriciteit. Met een dynamisch contract betaalt u tarieven die meebewegen met de energiebeurs. Uw stroomtarief wijzigt ieder uur. Hierdoor kunt u op het juiste moment, als de prijzen laag zijn, energie verbruiken. Door bijvoorbeeld de vaatwasser of wasmachine aan te zetten, of uw elektrische auto op te laden. De prijzen staan vaak laag als het hard waait of als de zon veel schijnt. 

Icons Dynamische pagina Tekengebied 1 kopie

MAXIMALE INZAGE

Via onze klantenportaal heeft u al inzage in uw verbruik. Als u kiest voor ons dynamische contract, dan kunt u in uw klantenportaal heel eenvoudig de prijzen terugvinden van de volgende dag. Zo kunt u bewuste keuzes maken en optimaal profiteren van dynamische tarieven. U kunt ook zoeken in prijzen in het verleden. Samen met onze voorschot analyse, houdt u voortdurend grip op uw situatie. 

Bekijk de actuele dagprijzen

Icons Dynamische pagina Tekengebied 1 kopie 2

GOED VOOR HET KLIMAAT

Met een dynamisch contract stimuleren wij u om energie te gebruiken als de prijzen laag staan. Dat is vrijwel altijd het moment dat er veel duurzame energie beschikbaar is, bijvoorbeeld omdat de zon uitbundig schijnt, of als het hard waait.  Daarmee helpt u het klimaat. Én dit is goed voor uw eigen portemonnee.

Icons Dynamische pagina Tekengebied 1

TERMIJNBEDRAG

Een vast termijnbedrag bij een dynamisch contract

Ook bij een dynamisch energiecontract betaalt u het hele jaar een vast termijnbedrag. Dit bedrag baseren we op het historische verbruik op uw adres en de tarieven die we voor de komende tijd verwachten. U kunt uw termijn altijd aanpassen als uw verbruik afwijkt of als de tarieven afwijken van de verwachting. U regelt dit allemaal via uw klantenportaal.

AANBOD

Bent u nog geen klant bij Gezinsenergie? Vul dan rechtsboven op deze pagina een terugbelverzoek in. Onze deskundige energieadviseur zal dan contact met u opnemen en alles uitleggen over ons actuele bod.

KOM ER OOK BIJ!

Bent u een bestaande deelnemer en heeft u momenteel een variabel contract? Ga dan naar uw klantenportaal en kies voor “contract wijzigen”. Daar kunt u kiezen voor ons dynamische aanbod en desgewenst akkoord geven. 

VEELGESTELDE VRAGEN 

WAT IS EEN DYNAMISCH ENERGIECONTRACT?

Met een dynamisch contract betaalt u tarieven die meebewegen met de energiebeurs. Uw stroomtarief wijzigt ieder uur. Hierdoor kunt u op het juiste moment, als de prijzen laag zijn, energie verbruiken. Door bijvoorbeeld de vaatwasser of wasmachine aan te zetten, of uw elektrische auto op te laden. De prijzen staan vaak laag als het hard waait of als de zon veel schijnt.

WAT IS EEN INKOOPVERGOEDING?

Bij een dynamisch contract betaalt u naast de beursprijs een inkoopvergoeding. De inkoopvergoeding is onder andere bedoeld voor de kosten die een leverancier maakt om energie in te kopen. Naast de beursprijs worden er kosten gemaakt zoals profileringskosten en onbalans.  De inkoopvergoeding kan wijzigen. Als dit het geval is, informeren wij u e hier minimaal 30 dagen van tevoren over.

OP WELKE BEURS KOPEN JULLIE STROOM IN?

Stroom kopen wij in op de EPEX beurs. Dit is een spotmarkt waar stroom wordt verhandeld voor levering de volgende dag, waarbij de prijs per uur van de leveringsdag kan verschillen.

HOE WORDT MIJN TERMIJNBEDRAG BEPAALD BIJ EEN DYNAMISCH ENERGIECONTRACT?

Ook bij een dynamisch energiecontract betaalt u het hele jaar een vast termijnbedrag. Dit bedrag baseren we op het historische verbruik op uw adres en de tarieven die we voor de komende tijd verwachten.

Wij controleren regelmatig of uw termijnbedrag nog past bij de tarieven en uw verbruik. Als uw termijnbedrag niet meer passend is, kan het zijn dat we hem tussentijds aanpassen. Na een jaar verrekenen we uw werkelijke verbruik tegen de betaalde termijnbedragen, zoals u ook nu van ons gewend bent.

IK HEB ZONNEPANELEN, HOE WERKT DIT MET DYNAMISCHE TARIEVEN?

Heeft u  zonnepanelen? Dan is het handig om te weten dat het salderen met een dynamisch contract nét iets anders werkt dan met  een vast contract. 

Met een dynamisch contract veranderen de stroomtarieven elk uur. Dat geldt ook voor de vergoeding die u krijgt voor de stroom die u teruglevert. Dus voor elke kilowattuur (kWh) die u opwekt, krijgt u het tarief dat op dat specifieke uur gold (inclusief energiebelasting). Na een jaar kijken we of u meer hebt teruggeleverd dan u verbruikt hebt. Als dat zo is, dan hoeft u over dat overschot geen energiebelasting te betalen.

WAAR VIND IK EEN AANBOD VOOR EEN DYNAMISCH ENERGIECONTRACT?

Bent u nog geen klant bij Gezinsenergie? Vul dan bovenaan deze pagina het terugbelformulier in. Wij bellen u dan terug met uitleg en desgewenst een advies.

Bent u al klant en kunt u uw contract verlengen? Ga dan naar uw klantenportaal en kies voor “contract verlengen”. Dan verschijnt het dynamische aanbod voor u en kunt u desgewenst akkoord geven. Een dynamisch contract start om administratieve redenen altijd op de eerste van de volgende maand.