Variabel blijven een prima keuze

Variabel blijven: een prima keuze!

"Niets doen" is wat betreft uw energiecontract heel verstandig!

Ook in de afgelopen maanden zijn de tarieven verder gedaald. Hoewel niemand energietarieven kan voorspellen, is het wel een feit dat u door variabel te blijven in de afgelopen maanden tot wel enkele honderden euro’s op jaarbasis heeft bespaard ten opzichte van mensen die bijvoorbeeld rond de zomer van 2023 voor een vast contract gekozen hebben.

Geld dat u door “niets te doen” bespaard hebt. Daarbij zijn de regels rondom opzeggen strenger geworden. Bij het tussentijds opzeggen van een vast contract wordt sinds 1-6-2023 de restwaarde van het contract als opzegvergoeding in rekening gebracht. Met andere woorden: het eventuele voordeel van een overstap wordt teniet gedaan door de opzegvergoeding. Overstappen tijdens de looptijd van een contract heeft dus geen zin meer. Daarom is vast echt vast, op zich geen slechte zaak maar wel iets om rekening mee te houden!

Bij Gezinsenergie zorgen we ervoor dat er voldoende “speling” zit op uw maandtermijn. Al zouden de tarieven op enig moment weer stijgen, dan zullen de maandtermijnen niet meteen aangepast hoeven te worden. Ook een variabele overeenkomst kan zorgen voor rust, met een duidelijk tarief, tijdig gecommuniceerd via onze mailings. Op lange termijn zal een variabel contract altijd voordeliger zijn dan een vast contract. Bijkomend voordeel: wij hebben geen “slaperstarieven”: bij veel maatschappijen zijn de variabele tarieven veruit het hoogst, en bedoeld voor klanten die vergeten te verlengen of niet alert zijn als hun contract afloopt. Bij ons is het variabele contract juist het beste aanbod! Daarom is het echt prima om voorlopig nog het variabele contract te handhaven.