Maandtermijn januari 2023

Veel zaken worden als gevolg van met name overheidsmaatregelen in januari aangepast. De trend is in ieder geval dat het gemiddelde plaatje er voor u beter komt uit te zien. Als het prijsplafond doorgaat, zal de maandtermijn voor januari hierop worden aangepast. Wat ook zeker is, is dat de BTW weer teruggaat van 9% naar 21%. 

Daarnaast zijn er plannen om de teruggave energiebelasting met enkele honderden euro s op jaarbasis te verlagen. De netwerkkosten zullen met gemiddeld 10 EUR per maand stijgen. De energiebelasting voor 2023 wordt pas door de overheid definitief vastgesteld in de laatste week van december. Echter, de tariefsverhoging die nu bekend is gemaakt, wordt vrijwel altijd bekrachtigd. Daarom hebben wij dit reeds meegenomen in het tarief Ten slotte willen we de maandtermijnen ook updaten met het meest recente standaard jaarverbruik, aangezien gemiddeld genomen onze deelnemers minder verbruikt hebben.

Dit allemaal bij elkaar zal voor veel klanten een herberekening van de maandtermijn betekenen. Wij zullen de herberekening maken op basis van wat op dat moment 100% zeker is. Wat nog niet zeker is, laten we voor de termijn van januari ongemoeid. Dat zal betekenen dat voor februari wellicht een nieuwe berekening van de maandtermijn moet plaatsvinden. Belangrijkste is: het totale plaatje komt er voor veel klanten een stuk beter uit te zien, maar veel dingen moeten nog definitief vastgesteld worden. Vanwege deze aanpassingen heeft het op dit moment geen zin om uw maandtermijn zelf aan te passen.

De maandtermijn voor januari zal gefactureerd worden op 19 of 20 december 2022, en geïncasseerd worden op vrijdag 23 december 2022.