Gezinsenergie

Gezinsenergie: voorbereid op de toekomst!

Het zal u niet ontgaan zijn: energie is veel in het nieuws. De ontwikkelingen gaan snel. Denkt u aan het (uiteindelijk) verlengen van de salderingsregeling, wat op zich goed nieuws is voor zonnepanelen eigenaren. 

Aan de andere kant zien we een stroomnet dat rap volloopt, en kan zorgen voor uitval van panelen en sterke prijsschommelingen en instabiliteit en onbalans. Een vraagstuk waar leveranciers mee worstelen. Tegelijkertijd zijn er ontwikkelingen op het gebied van thuisbatterijen. Wanneer zijn deze rendabel? Allemaal ontwikkelingen die wij op de voet volgen. 

Verder zien wij zien bij ook bij onze deelnemers inmiddels sterk uiteenlopende type klanten. We hebben klanten met een vrijstaand huis, 40 zonnepanelen, warmtepomp en een elektrische auto. Aan de andere kant zijn er klanten die een appartement hebben zonder panelen. Deze verschillen zorgen ook voor een totaal ander inkooppatroon en risico profiel voor de leverancier. De vraag die we ons dan moeten stellen is: hoe kunnen we iedereen eerlijk behandelen en voorkomen dat bepaalde groepen klanten onevenredig bevoordeeld of benadeeld worden? Hoe kunnen we komen tot de meest eerlijke prijsstelling voor iedereen? Hoe kunnen wij klanten nog meer helpen om inzage te geven in hun verbruik, en hoe kunnen wij ons steentje bijdragen om het overvolle stroomnet wat te stabiliseren?

Op dit moment zijn wij in gesprek met diverse strategische partners die ons de komende jaren kunnen ondersteunen om voor u als klant niet alleen de beste klantenservice en klantervaring te geven maar ook hoe wij u als klant kunnen helpen bij bijvoorbeeld verduurzaming van uw woning, het “handelen” op de energiemarkt door middel van thuisbatterijen, en hoe wij u nog meer inzage kunnen geven in uw verbruik, bijvoorbeeld door het uitlezen van uw p1 poort van uw slimme meter. Hoe dan ook: wij bereiden ons komende tijd voor om klaar te zijn voor de toekomst, en zullen u daar in de loop van dit jaar verder over informeren. Waar u sowieso op kunt rekenen: “ouderwetse” klantenservice met zeer concurrerende tarieven en maximale inzage in uw verbruik en kosten!