BLIJF OP DE HOOGTE

NIEUWS

Gezinsenergie

Gezinsenergie: voorbereid op de toekomst!

Het zal u niet ontgaan zijn: energie is veel in het nieuws. De ontwikkelingen gaan snel. Denkt u aan het (uiteindelijk) verlengen van de salderingsregeling, wat op zich goed nieuws is voor zonnepanelen eigenaren. 

prijzen

VAST OF NIET

Geregeld krijgen we vraag wat nu het beste is: variabel blijven of toch vast zetten? Op dit moment heeft ongeveer 10% van onze klanten gekozen voor een vast contract. De energieprijzen zijn lastig te voorspellen. Wat we nu weten is dat de gasvoorraden heel goed gevuld zijn, wat de angst voor een tekort doet afnemen, en de prijzen dus doet stabiliseren. We weten niet hoe de prijzen zich gaan ontwikkelen.

klantenportaal

App en klantenportaal

Veel klanten hebben het al ontdekt en loggen geregeld in op ons klantenportaal. Omdat we ook veel nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen, zetten we graag nog wat zaken op een rijtje.

zonnepanelen

Gezinsenergie en zonnepanelen

Er is veel in het nieuws geweest dat leveranciers niet meer dezelfde prijs kunnen bieden voor teruglevering als voor levering. Dit komt door de enorme toename van zonnepanelen in Nederland. Iedereen levert op dezelfde tijd stroom terug aan het net. De prijs die de leverancier daarvoor krijgt, is dan vaak heel laag of zelfs negatief. 

Tarief januari 2023 & prijsplafond

In de afgelopen dagen zijn met name vanwege het kouder wordende weer de marktprijzen voor gas en stroom weer gestegen. Dat hoeft voor u geen probleem te zijn. Als het prijsplafond doorgaat, betaalt u in 2023 over 2900 kWh aan stroom een maximum prijs van 0,40 cent inclusief btw en energiebelasting. 

Prijsplafond

Op dit moment is nog niet bekend en 100% zeker dat het prijsplafond doorgaat. Zowel de minister als veel grote energieleveranciers hebben dit wel al gecommuniceerd. Ook op de website van de overheid staat dat er een prijsplafond komt. 

Jaarnota

De jaarnota kan 2 uitkomsten hebben: u krijgt een bedrag terug of u moet een bedrag bijbetalen. Als u een bedrag terugkrijgt, dan wordt dit bedrag binnen 5 weken aan u uitbetaald. Moet u een bedrag bijbetalen? Dan wordt dit bedrag binnen 5 weken geïncasseerd. 

Maandtermijn januari 2023

Veel zaken worden als gevolg van met name overheidsmaatregelen in januari aangepast. De trend is in ieder geval dat het gemiddelde plaatje er voor u beter komt uit te zien. Als het prijsplafond doorgaat, zal de maandtermijn voor januari hierop worden aangepast. Wat ook zeker is, is dat de BTW weer teruggaat van 9% naar 21%. 

The Musix 2023: bestel nu uw kaartjes!

Na 2 jaar afwezigheid, hopen we dat begin 2023 de nieuwe concertreeks wel door kan gaan! Er zijn al veel kaartjes besteld. Tijdens deze concerten, waarin u kunt genieten van veel nieuwe nummers, zal er ook gecollecteerd worden voor het goede doel: Stichting Stéphanos. Jaarlijks 

Klantenportal

Via ons klantenportal kunt u alles inzien wat u wenst. Heeft u een slimme meter? Dan ontvangt u maandelijks een mail met uw kosten. Ook kunt u in ons portal uw verbruik volgen. Standaard is uw verbruik op maandbasis in te zien, maar desgewenst kan dat ook op dagbasis.