Nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Tarief januari 2023 & prijsplafond

In de afgelopen dagen zijn met name vanwege het kouder wordende weer de marktprijzen voor gas en stroom weer gestegen. Dat hoeft voor u geen probleem te zijn. Als het prijsplafonddoorgaat, betaalt u in 2023 over 2900 kWh aan stroom een maximum prijs van 0,40 cent inclusief btw en energiebelasting. Voor gas betaalt u over 1200 m³ een maximum prijs van 1,45 EUR per m³, inclusief btw en energiebelasting. Onze tarieven boven dit plafond liggen hoger dan de maand december. Dat komt door stijgende marktprijzen vanwege o.a. het kouder wordende weer, alsook door de verhoging van de BTW van 9% naar 21%. De tarieven voor januari worden als volgt (inclusief 21% en nu bekende energiebelasting 2022):

Elektra hoog:   0,7290 EUR per kWh
Elektra laag:     0,5955 EUR per kWh
Elektra enkel:   0,6622 EUR per kWh
Gas:                 2,722 EUR per m³

Deze prijzen liggen hoger dan de maand december vanwege bovengenoemde redenen. Ze liggen gemiddeld echter nog flink lager dan wat tot nu toe door andere maatschappijen bekend is gemaakt. Zoals gezegd krijgen weinig mensen daadwerkelijk met deze tarieven te maken, als het prijsplafond doorgaat. Wij blijven per maand voor u inkopen. Daarmee houden we de kans open op een prijs voor bijvoorbeeld 3 maanden zouden inkopen, dan is die optie sowieso verdwenen.